Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara

de Spiridus in Dulciuri, 20 Feb 2018 | 2094 vizualizari

 

Aceste banane panee sunt super racoroase si gustoase! 
Sunt preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 5 banane
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr scortisoara
  • 397 gr caramel Carnation Nestle (sau ciocolata)
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr breadcrumbs (pesmet)
  • 500 ml ulei

Ornat :

  • inghetata de vanilie ( cantitate-dupa cum doriti)
  • caramel(cantitate-dupa cum doriti)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara:

Pentru inceput taiem bananele in 3 sau, daca ale voastre sunt mai mari, le puteti taia dupa cum doriti.

Cu coada de la o lingurita foarte mica scoatem miezul din banana cat sa ai loc sa umplii cu caramel, dar cu mare atentie sa nu taiem marginea bananei. Procedam astfel pana terminam toate 5 banane taiate. Umplem bananele cu caramel, iar coaja o dam jos dupa ce scoatem bananele de la congelator timp de 30 minute. Nu umplem cu foarte mult caramel fiindca s-ar putea sa curga atunci cand le tavalesti prin faina, ou si pesmet. 

In boluri separate punem faina, pesmet, zaharul amestecat cu scortisoara, ouale batute bine, iar uleiul preincalzit intr-o tigaie mai inalta.

Scoatem bananele de la congelator dupa 30 min, le dam coaja jos, apoi tavalim una cate una prin faina, ou si pesmet, apoi ii dam drumul in uleiul preincalzit. Nu lasam foarte mult in ulei fiindca foarte repede se rumeneste, punem pe rand cate 5 bucati.

Dupa ce scoatem bananele pane, le punem direct in amestecul de zahar si scortisoara, le tavalim foarte bine, apoi le punem la frigider 30 minute. 

Cand bananele pane sunt gata racoroase, punem inghetata langa ele si pictam cu caramel peste inghetata.

PS: Sa nu le gustati calde ca nu o sa va placa, ideea e sa fie cat mai racoroase!

 

Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

dantes 1

24.02.2018, 09:48

Bune!

Spiridus 1

24.02.2018, 10:04

Multumesc!

Lau 1

25.02.2018, 13:51

sigur a fost delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca